donderdag 9 augustus 2007

ZomerstopNog één enkele dag genieten en dan is het weer voorbij met de pret. Vrijdag begint de wekelijkse ellende van de voetbalcompetitie alweer. Niet meer lekker niksdoen op vrijdagen, al helemaal niet meer lekker gaan dansen, hele weekends last van mijn stem en wat te denken van de maandagochtenden met de cynische collega's op het werk? Dit seizoen begint het gelijk goed. Ik mag helemaal naar Leeuwarden gaan rijden. Nee... Van mij mag die zomerstop nog wel een paar maandjes duren!

Misschien komt het wel omdat ik echt niet het idee heb dat het dit seizoen beter kan dan het vorige. We hebben betere spelers, meer geld, meer toeschouwers, meer zelfvertrouwen en het woord "kampioenschap" wordt in Dordrecht al niet eens meer fluisterend uitgesproken. Alle ingrediënten voor een zuur, frustrerend, lang en koud seizoen zijn dus aanwezig. Ik zie mezelf dus nog niet echt staan op die koude tribunes in Veendam, Maastricht, Oss, Emmen, Haarlem...

Nee, geef mij nog maar een maandje zomer! Lekker hangen op het balkon. Ontbijten bij één van de vele bageltenten. Koffie drinken bij Dudok. Biertje gaan drinken op de terrasjes hier om de hoek. Dansje wagen bij het Strand aan de Maas. Slenteren door de stad.

Kortom laat mij nog maar even ver weg van de stress van de vrijdagavond-kom-ik-wel-of-niet-op-tijd-bij-de-wedstrijd-spits. Ver weg van de zaterdagochtend-moeheid. Ver weg van de maandagochtend-grappen.

Ach.. Misschien ben ik ook wel gewoon aan vakantie toe. Jammer genoeg kan ik tot en met mei niet weg. Het voetbal begint weer!

Geen opmerkingen: