zondag 10 september 2006

We zijn er weer ingetrapt...


Veendam onheilslucht
Originally uploaded by Sacha071.

Afgelopen vrijdag was weer zo'n typische dag in het leven van de supporter. FC Dordrecht kon voor het eerst in zeven jaar weer eens iets winnen. Een overwinning was genoeg, maar met een gelijkspel zouden we er waarschijnlijk ook wel zijn. Enige issue was dat dat feest dan helemaal in Veendam zou plaatsvinden. Veendam op vrijdag is minstens drie uur rijden en als je pech hebt met files kan je er zomaar vijf uur over doen. Daarnaast winnen we nooit in Veendam. De laatste keer is alweer dertien jaar geleden, het seizoen dat we de laatste keer kampioen zijn geweest.

Ondanks mijn goede voornemen om me dit seizoen niet meer druk te maken en niet meer in de emotionele rollercoaster van hoop en terleurstelling te stappen heb ik een hele week slecht geslapen en nog slechter gegeten. De issues van de lange reistijd en het nooit winnen hadden als waaarschuwing moeten gelden, maar op een of andere manier werkte dat niet. Het leek wel of de vermoeidheid alle negative gedachten uit had geband. Op vrijdag wist ik het zeker. We gingen in Veendam met 300 man de periodetitel ophalen en een feestje bouwen. Dus maar de champagne in de auto ingeladen en erger. Al de dingen die ik tegenwoordig zorgvuldig niet meer doe omdat ze ongeluk brengen deed ik nu wel! shawltje om, minidressje in de auto, clublied op de radio, "periodekampioen"-shwal in broekzak, Dolly opgeblazen...

Om vier uur was ik in Veendam. Mooi releaxed, ruim op tijd, terrasje zitten, rustig eten, spanning afblazen. Om half zeven naar het stadion om ervoor te zorgen dat we voor de grote drukte waren. Ik ken het uitvak. 300 man past niet en ik wou wel een goede plek hebben. Uiteindelijk bleek de wedstrijd een geweldige reunie van oude supporters te zijn. Veel bekenden van 10, 15 jaar geleden die om wat voor reden dan ook niet meer zo vaak komen op de club. Niemand wilde dit feest missen!

Toen de wedstrijd om 8 uur begon zag ik dat de spanning niet alleen op ons supporters was ingeslagen, bijna niemand die ik sprak had normaal geslapen en gegeten, maar dat ook de spelers pap in de benen hadden gekregen. De zoveelste nederlaag aan de Lange Leegte was het gevolg. Omdat Den Bosch het wel kon afmaken in Leeuwarden kregen zij de titel. Wij bleven zitten met de enorme teleurstelling, de zoveelste. We waren er weer ingetrapt.

Geen opmerkingen: